Demonstratie energie-innovatie DEI

Demonstratie energie-innovatie DEI

Bent u een ondernemer/eindgebruiker die investeert in een energie-innovatie, alleen of in samenwerking met bijvoorbeeld de leverancier van de innovatie. U komt dan in aanmerking voor de subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI).

De subsidie Demonstratie Energie-Innovatie draagt bij aan de economische (groene) groei in Nederland. Ook kan uw project een voorbeeld zijn voor afnemers in binnen- en buitenland. Uw energie-innovatie moet technologieën demonstreren die de Nederlandse economie versterken door:

  • hogere omzet
  • meer werkgelegenheid
  • toename van export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers

Budget

Project
Subsidieplafond 2018
DEI project eerste tender
(Gesloten)
€ 20 miljoen
DEI-project tweede tender
(Sluit 23 oktober 2018, 17.00)
€ 20 miljoen

Voorwaarden

Wat voor projecten komen in aanmerking voor subsidie en wat zijn de voorwaarden en criteria? U vindt ze op de pagina’s:

Aanvragen

De eerste tender subsidie Demonstratie energie-innovatie DEI is gesloten. De tweede tender is op 2 juli 2018 geopend. Om uw aanvraag voor te bereiden vindt u hier de benodigde formulieren. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning (bedrijven) of DigiD (particulieren) nodig.

Projectidee toetsen

Laat uw projectidee toetsen zodat u de definitieve subsidieaanvraag voor een Subsidie energie-innovatie kunt doen. Als dat van toepassing is, wijzen we u op andere subsidies die mogelijk interessant zijn.

Projectbeheer

Voert u al een project uit onder de DEI? Ga dan naar mijnrvo.nl voor de indiening van een voortgangsrapportage, projectwijziging of aanvragen van de vaststelling.