Solarus levert grootste pvt-installatie van Kaapstad

Limburgs Solarus levert grootste pvt-installatie van Kaapstad

Hotel 15 on Orange in Kaapstad, onderdeel van Marriott International Autograph Collection, meldt dat het nieuwe zonne-energiesysteem geleverd door de Nederlandse producent Solarus volledig operationeel is.

Op dit moment is dit het grootste hybride zonne-energieproject van Kaapstad. Het zogenaamde pvt-systeem combineert zonnewarmte en zonnestroom. Het voorziet het hotel daarmee van zowel warmte als elektriciteit.

René Laks, managing director voor Solarus in Zuid-Afrika: ‘De Solarus PowerCollectors combineren thermische (t) energie met fotovoltaïsche energie (pv). Door de technologie en het design levert de collector een van de hoogste rendementen. De overvloedige zonneschijn in Zuid-Afrika zorgt daarbij voor een aantrekkelijke businesscase. De geproduceerde energie in combinatie met een beperkte hoeveelheid elektriciteit vanuit het elektriciteitsnet voorziet het gehele hotel van warmte en elektriciteit. Over een periode van 20 jaar bespaart het hotel hiermee ongeveer 1,5 miljoen euro.’

Partner van Solarus en het engineering procurement construction (epc-)bedrijf voor deze installatie is New Southern Energy, een dienstverlener op het gebied van duurzame energie die projecten verzorgt in heel Afrika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *