Opslaan in Accu of batterij

Opslaan in Accu of batterij

Afbeeldingsresultaat voor accu bmw solar

Het rendement van de thuisaccu/batterij is afhankelijk van salderen. Of een thuisaccu rendeert hangt van de situatie af.  Wie op dit moment stroom terug levert aan het net, krijgt daarvoor tot het totaal van zijn stroomverbruik het volledige bedrag, inclusief belasting, terug, door middel van salderen.

Lever je meer terug dan je verbruikt, krijg je veel minder vergoed. Vanaf dat moment, of als salderen wordt aangepast of verdwijnt, wordt het financieel rendabel om zelf een accu te hebben.

In de andere gevallen geeft de thuisaccu vooral meer zekerheid en flexibiliteit. Minister Kamp heeft in juli 2017 bepaald, dat de huidige salderingsregeling in elk geval tot 2023 blijft bestaan.

Helemaal ‘off the grid’ is echter nog niet mogelijk. Dat kan voor 80 procent, maar voor ongeveer 20 procent van de tijd heb je het stroomnet nog wel nodig. In de winter produceer je bijvoorbeeld niet genoeg stroom met je zonnepanelen.

Op dit moment is de auto-industrie leading in het kunnen opslaan van overcapaciteit van de zonnepanelen. Je hebt 2 grote fabrikanten Tesla met de powerwall en de “MyReserve” van SolarWatt in samenwerking met BMW. Beide zijn in de verkoop voor ongeveer 3500 euro.